Ατσάλινα κοσμήματα VS ασημένια κοσμήματα

Ατσάλινα κοσμήματα ή ασημένια κοσμήματα; Ποια είναι η καλύτερη επιλογή, το ασήμι 925 ή μήπως το ανοξείδωτο ατσάλι;

Η λάμψη που προσθέτουν τα κοσμήματα στο καθημερινό μας ντύσιμο είναι πολύ σημαντική και τις περισσότερες φορές απαραίτητη.

Τα κοσμήματα με τη φινέτσα και τη λάμψη τους μπορούν να μετατρέψουν ένα κατά τα άλλα αδιάφορο ντύσιμο, σε ιδιαίτερα κομψό κι εντυπωσιακό.

Τι είδους κοσμήματα όμως πρέπει να επιλέξουμε;

Οι πιο δημοφιλείς επιλογές όσον αφορά την ποιότητα και το υλικό κατασκευής τους, είναι τα ασημένια και τα ατσάλινα κοσμήματα. Όσον αφορά δε, την εμφάνισή τους είναι σχεδόν πανομοιότυπη.

Ωστόσο, παρόλη την ομοιότητα στην εμφάνιση τους, το ατσάλι και το ασήμι είναι τελείως διαφορετικά μέταλλα.

Ας δούμε παρακάτω τις ομοιότητες και τις διαφορές μεταξύ των δύο μετάλλων, καθώς και τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του καθενός.

Ανοξείδωτο ατσάλι

Το ατσάλι είναι πολύ δημοφιλές μέταλλο καθώς η χρήση του είναι πολύ διαδεδομένη σε όλους τους τομείς. Από είδη οικιακού εξοπλισμού και κοσμήματα έως ακόμη και είδη χειρουργικού εξοπλισμού.

Το ατσάλι είναι μια σύνθεση διαφόρων μεταλλικών κραμάτων τα οποία έχουν διαφορετικές χημικές συνθέσεις.

Το ατσάλι είναι ένα απίστευτα σκληρό μέταλλο, πολύ δυνατό και πολύ ανθεκτικό στις γρατζουνιές. Για το λόγο αυτό έχει αποκτήσει ιδιαίτερη δημοφιλία τα τελευταία χρόνια. Η μεγάλη αντοχή του στις γρατζουνιές και οι υποαλλεργικές του ιδιότητες, το καθιστά την τέλεια επιλογή για την κατασκευή κοσμημάτων που χρησιμοποιούνται καθημερινά.