Φροντίδα και συντήρηση κοσμημάτων από ατσάλι και ασήμι.

Φροντίδα και συντήρηση κοσμημάτων από ατσάλι και ασήμι.

ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΚΟΣΜΗΜΑΤΩΝ

 

 • Συντήρηση ασημένιων κοσμημάτων

  Πώς να επαναφέρετε τη λάμψη τους!

  Η επαφή των ασημένιων κοσμημάτων με την ατμόσφαιρα και σε συνδυασμό με την παρέλευση του χρόνου έχει ως αποτέλεσμα την οξείδωσή τους και είναι πιθανόν να μαυρίσουν ή και να χάσουν τη λάμψη τους. Αν ένα κόσμημα το φοράτε καθημερινά αυτή η φθορά επιβραδύνεται από την επαφή με το ύφασμα των ρούχων μας, την επαφή με το νερό και την τριβή.

  Για να επαναφέρουμε όσο μπορούμε την αρχική τους λάμψη τα αφήνουμε σε ένα δοχείο με νερό και μαγειρική σόδα και στη συνέχεια όταν έχει επανέλθει το χρώμα τους τα σκουπίζουμε με ένα καθαρό και μαλακό πανί.

  Μπορούμε επίσης να προμηθευτούμε ένα προϊόν επαγγελματικής συντήρησης (κρέμα καθαρισμού ή ειδικά πανάκια).

  Εναλλακτικά μπορείτε να φέρετε τα κοσμήματα σας στο κατάστημα μας και να τα στείλουμε στο εργαστήριο μας για επιμετάλλωση και λούστρο.

   

  Συντήρηση ατσάλινων κοσμημάτων

  Το ατσάλι είναι αρκετά ανθεκτικό στη φθορά ώστε να μην οξειδώνεται αλλά ούτε να μαυρίζει και το μόνο που χρειάζεται είναι ένα απαλό καθάρισμα με ένα μαλακό πανί.

   

  Συντήρηση επιμεταλλωμένων κοσμημάτων

  Η επιμετάλλωση είναι η τεχνική με την οποία καλύπτεται η επιφάνεια του κοσμήματος με ένα λεπτό στρώμα μετάλλου και επηρεάζει μόνο το χρώμα του. Τα χρώματα της επιμετάλλωσης είναι το χρυσό και το ροζ χρυσό, το ασήμι, η πλατίνα και η μαύρη πλατίνα. Για να διατηρηθεί το χρώμα του κοσμήματος και να επιβραδυνθεί η φθορά του, χρειάζεται αρκετή φροντίδα και προσοχή.

  Έχοντας πάντα κατά νου ότι “τα τα κοσμήματα πρέπει να είναι τα τελευταία που θα φορέσουμε πριν βγούμε και τα πρώτα που θα βγάλουμε όταν επιστρέψουμε στο σπίτι…”